Na Bjelašnici jutros -12 stepeni

Vijesti 25. dec 201807:45 > 07:48
ZOI'84

U Bosni jutros je pretežno oblačno vrijeme. U planinskim dijelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica – 12 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Sanski Most -2, Banja Luka, Bihać i Prijedor -1, Livno, Široki Brijeg, Sarajevo i Srebrenica 0, Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 1, Bijeljina, Zenica i Zvornik 2, Trebinje 3, Mostar 5, Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguća je slaba kiša ili susnježica, a u Krajini bez padavina. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -3 i 1 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.