Želje vjernika: "Samo ljubav, sve ostalo dolazi uz to" (VIDEO)

Vijesti 25. dec 201808:04 > 08:23
N1

Sinoć je u katedrali Srca Isusova u Sarajevu održana misa ponoćka koju je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Ponoći je prisustvovao veliki broj vjernika. Neki od njih su došli u Sarajevo da bi prisustvovali misi. Ljubav - njihova je zajednička poruka.

Neke od vjernika koji su prisustvovali ponoćki u sarajevskoj katedrali smo pitali šta priželjkuju za Božić i Novu godinu.

“Mir, poštenje i druženje”.

“Dojmila me cijela atmosfera. Prvi put sam u Sarajevu. Svečano je i ukrašeno je. Neka ostane kako jeste, dobro je. Uvijek može bolje.

Samo ljubav, bratstvo i jedinstvo – da se ljubimo i grlimo.

Božić je za mene jedan od dva najveća katolička blagdana. To je rođenje Krista spasitelja koji je iskupio svijet.

To je obiteljski blagdan. To je radost. U narednoj godini očekujem bolje, ali je to teško očekivati obzirom kakav je narod.

Očekujem samo ljubav, a sve ostalo dolazi uz to”, istaknuli su naši sagovornici.

Katolici danas obilježavaju Božić – jedan od najznačajnijih kršćanskih blagdana. Božić, zajedno s Uskrsom i Duhovima, spada među tri najveća kršćanska blagdana.

Središnji čin proslave Božića je misa polnoćka, a taj se obiteljski blagdan uglavnom slavi u krugu obitelji i najbližih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.