Nakon Davora Dragičevića, privedeno još nekoliko članova grupe Pravda za Davida

Vijesti 25. dec 201809:46 > 09:54
Srđan Puhalo/Twitter

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, uhapšen je jutros. Nakon njega uhapšeno je još nekoliko članova okupljenih oko grupe Pravda za Davida među kojima je i Davidova majka Suzana Radanović.

Spontano okupljanje građana počeelo je nakon jutrošnjeg hapšenja Davora Dragičevića zbog, kako su naveli iz banjalučke policije, ugrožavanja sigurnsoti. Dragičević je priveden jer se navodno nije odazivao na pozive na saslušanje, potvrdio je za N1 advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget.

Informaciju je na Facebook grupi “Pravda za Davida” potvrdila je i bivša supruga Davora Dragičevića, Suzana Radanović.

MUP RS je prije nekoliko dana saopćio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Srđan Puhalo/Twitter
Srđan Puhalo/Twitter
Srđan Puhalo/Twitter

Davor Dragičević, otac je Davida Dragičevića mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe Pravda za Davida okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.