Advokat: Davor Dragičević povrijeđen prilikom privođenja

Vijesti 25. dec 201810:06 > 10:22
Srđan Puhalo/Twitter/N1

Veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prisutan je jutros na Trgu Krajine gdje je uhapšeno nekoliko članova grupe Pravda za Davida među kojima su Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji ubijenog Davida Dragičevića.

Kako javlja reporterka N1, prvo je uhapšen David Dragičević a nakon njega i Suzana Radanović te nekoliko članova  grupe Pravda za Davida.

Dragičević je priveden jer se navodno nije odazivao na pozive na saslušanje, potvrdio je za N1 advokat Davora Dragičevića Ifet Feraget.

Advokat Dragan Tolimir potvrdio je za N1 da je Davor Dragičević povrijeđen te da je bio na odjelu hirurgije gdje je pregledan.

“Stupio sam u kontakt sa njim na hirugiji. Njegova supruga je također privedena, djeca su sama ostala u kući koju su opkolili. Povrijedili su ga prilikom privođenja”, kazao je Tolimir za N1 te dodao da je na putu prema policijskoj stanici gdje će se susresti sa Davorom.

Davor Dragičević, otac je Davida Dragičevića mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe Pravda za Davida okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.