U Banjaluci uhapšen i Adam Šukalo

Vijesti 25. dec 201811:03 > 11:08
ReStart

MUP RS danas je uhapsio i Adama Šukala, bivšeg poslanika u NSRS. Potvrdio je to Šukalo na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

“Zloupotebom ovlašćenja uhapšen sam bez i jednog razloga dok mi je policajac pred 10 svjedoka pretio. Prijetnje su nastavili ali ozbiljne u PU BL. Dragan Lukač je naredio ovo hapšenje uz zloupotreba službenog položaja”, napisao je Šukalo na zvaničnoj Facebook stranici.

N1
N1
N1
N1

Podsjetimo, prvo je jutros uhapšen Davor Dragičević jer se nije odazvao pozivima na saslušanje u prethodnim danima, a nakon njega i majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

MUP RS je prije nekoliko dana saopćio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.