Govedarica: Institucionalno nasilje nad 'Pravdom za Davida'

Vijesti 25. dec 201812:41 > 12:45
N1

Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke, je privođenje nekoliko članova grupe 'Pravda za Davida' okarakterisao kao institucionalnim nasiljem.

“Hapšenje roditelja Davida Dragičevića i nasilje koje danas policija provodi nad grupom Pravda za Davida predstavlja čin institucionalnog progona osoba koje traže samo istinu i pravdu”, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke.

On je pozvao nadležne institucije da smjesta puste na slobodu sve privedene iz grupe ‘Pravda za Davida’ i da se prekine atmosfera linča koju režim provodi.

“Zar je ugrožavanje bezbjednosti tražiti istinu o ubistvu Davida Dragičevića? Gdje, kada i čiju bezbjednost je ugrozio Davor Dragičević? Uhapsite Davidove ubice i njihove saučesnike a ne roditelje koji traže istinu za svoje ubijeno dijete”, poručio je Govedarica.

Govedarica je poručio da Srpska demokratska stranka traži od MUP-a RS i od nadležnog Tužilaštva, da umjesto represije i progona porodice Dragičević, što hitnije riješe ubistvo Davida Dragičevića, kako bi se stvorile pretpostavke da se utvrdi istina i pravda koju svi čekamo već devet mjeseci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.