Blagić za N1: Dolazi do eskalacije stanja u Banjaluci

Vijesti 25. dec 201813:19 > 13:25
N1

Dolazi do eskalacije. Nastaje vanredno stanje. Narušavaju se osnovna ljudska prava - poručio je Stefan Blagić, predsjednik organizacije 'Restart Srpsks', govoreći o privođenju Davora Dragičevića, Suzane Radanović, majke stradalog Davida Dragičevića, pojedinih članova grupe 'Pravda za Davida' i pojedinih opozicionih političara.

“Sve je jasno. Danas je režim krenuo u obračun sa roditeljima Davida Dragičevića i njegovim prijateljima. Interesantan je način obračuna sa narodom. Tuku, premlaćuju i hapse narod. Brojni su video sadržaji gdje se vide da hapse i vuku narod kao stoku. Očigledno je da se sistem može održati samo silom”, rekao je za N1.

Prema njegovim riječima, ima informaciju da je Suzana Radanović, Davidova majka, puštena iz pritvora i da se trenutno nalazi u kući Davora Dragičevića. Također je istakao da se Davor trenutno nalazi u Kliničkom centru u Banjaluci.

Potom je Blagić dodao:

“Očekuje se poslijepodne još više ljudi. U dva sata se Trg treba počistiti onako kako je Dodik najavio. Svako treba razmisliti kako pomoći Dragičeviću, a mislim da je izlazak na ulicu najbolji način. Dolazi do eskalacije. Nastaje vanredno stanje. Narušavaju se osnovna ljudska prava”.

Apelovao je i na međunarodne aktere, prije svega ambasadore država članica Evropske unije, da djeluju odnosno pokažu da li su u “službi režima ili naroda”. Pri tome je ukazao da ne očekuje da reaguje Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.