Bursać: Situacija da se čovjek zgrozi, ovo je užasno

Vijesti 25. dec 201813:29 > 13:33
N1

To je situacija da se čvojek zgrozi. Samo pedesetak kilometara dalje imate situaciju da se ništa ne dešava. Ne može se reći da je neprijatno, ovo je užasno, kazao je za N1 novinar i kolumnista Dragan Bursać u vezi sa dešavanjima u Banjaluci.

“Toliko toga se desilo u zadnjih 4-5 sati da se ne može u jednom komentaru reći. Uhapšeni su otac i majka ubijenog Davida, nekoliko opozicionih političara, jedan novinar koji je radio svoj posao”, kazao je Bursać.

Dodao je da u ovom slučaju “Dodik radi ono što je najavio”.

To je situacija da se čovjek zgrozi. Samo pedesetak kilometara dalje imate situaciju da se ništa ne dešava. Ne može se reći da je neprijatno, ovo je užasno. Koliko god se mi pripremali da to bude neizbježno, rekao sam da će Dodik uraditi ono što je najavio, a to je da će počistiti trg. Kada vidite taj totalitarizam na djelu, ne može vam biti svejedno. To je bolno, žalosno i ta bespomoćnost koja izbija iz ljudi je poraz ljudskosti“.

Dodao je da najavljeno “čišćenje” predstavlja simbolički akt koji postaje doslovan.

Znate kako, to “čišćenje” je jedan simbolički akt koji postaje doslovan akt. To rješenje je uručeno u ruku koja predstavlja ruku Davida simbolički. Vi ponovo ubijate Davida, to je zadnji morbidni čin. Kako stvari stoje, oni će do kraja dana realizovati svoje nakane“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.