Objavljeni novi – dramatični snimci hapšenja u Banjaluci (VIDEO)

Vijesti 25. dec 201819:43 > 19:49
N1

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske dva puta je priveden danas tokom okupljanja građana u Banjaluci.

On je, naime, podržao Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, roditelje ubijenog Davida Dragičevića, koji su danas također uhapšeni u Banjaluci.

Stanivuković je pregledan u UKC Republike Srpske u Banjaluci, gdje su ljekari ustanovili da nije imao povrede – saopćeno je iz ove institucije.

Dramatičan video njegovog hapšenja i konfrontacije sa policijom u Banjaluci pogledajte i videu.

Građani Banjaluke razišli su se iz centra Banjaluke, odnosno iz dvorišta crkve Hrama Hrista Spasitelja – gdje je za sutra, 26. decembar, najavljen novi protest od 18 sati.

VEZANA VIJEST

Pripadnici policijske Jedinice za podršku večeras su pomjerili građane, aktiviste pokreta „Pravda za Davida“, iz Parka „Petar Kočić“, u kojem su se okupili nakon što su potisnuti s glavnog banjalučkog trga.

Policijske snage ne dozvoljavaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gdje su se od aprila mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Njegov otac Davor jutros je priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Uhapšena je bila i Davidova majka, Suzana Radanović kao i više članova grupe Pravda za Davida, ali i nekolicina političara, uključujući i Adama Šukala, Branislava Borenovića te Vojina Mijatovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.