Davor Dragičević i Draško Stanivuković u pritvorskoj jedinici

Vijesti 26. dec 201806:55 > 06:59
N1

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića kao i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković prenoćili su u pritvorskoj jedinici u Banjaluci.

Davor Dragičević uhapšen je jučer u jutarnjim satima u Banjaluci dok je Stanivuković uhapšen tokom protesta grupe pravda za Davida. Osim njih dvojice, privedeno je još nekoliko osoba među kojima je i majka Davida Dragičevića Suzana Radanović, članovi grupe Pravda za Davida i nekoliko opozicionih političara među kojima su Branislav Borenović i Vojin Mijatović. Svi oni su nakon privođena pušteni na slobodu.

Kako je za N1 jutros potvrdio advokat Davida Dragičevića Ifet Feraget, Dragičević bi u jutarnjim satima trebao biti prebačen iz policijske pritvorske jedinice u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Kako je naveo Feraget za našu televiziju, Dragičević se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

Građani, aktivisti grupe „Pravde za Davida“, sinoć su se razišli, najavivši za danas novo okupljanje i traženje istine o stradanju banjalučkom mladića Davida Dragičevića. 

Davidova majka Suzana Radanović je rekla da će se mirno okupiti i danas na istom mjestu, dok je njegov otac Davor i dalje u policiji. Očekuje se da sutra bude sproveden u tužilaštvo, koje protiv njega vodi istragu zbog ugrožavanja sigurnosti zvaničnika entitetske policije, koje Dragičević optužuje za smrt svog sina. 

Tokom jučerašnjeg dana bilo je nekoliko naguravanja pripadnika Jedinice za podršku i članova grupe „Pravda za Davida“, koje je policija tokom dana pomjerila s trga, jer nisu imali odobrenje za okupljanje, a potom i iz Parka „Petar Kočić“.

U naguravanjima policije i aktivista ove grupe povrijeđen je jedan policajac, a zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela, određene osobe dovedene su u službene prostorije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.