Oštra reakcija na hapšenje Draška Stanivukovića

Vijesti 26. dec 201810:08 > 10:10
Facebook/Draško Stanivuković

Draška Stanivukovića, najmlađeg parlamentarca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pripadnici MUP-a Republike Srpske jučer u Banjaluci dva puta privodili, navode iz njegovog tima.

Stanivuković, zajedno sa nekoliko stotina građana je mirno stajao na Trgu Krajine kada su prema njima krenule specijane jedinice policije bez da su za to imali povod. Građani su mirno legli na Trg kada su policajci počeli da udaraju i žene i djecu, dok su Stanivukovića na najbrutalniji način lišili slobode, stoji u reakciji na hapšenje.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je to i najavljeno na Javnom servisu Republike Srpske, te otvorenih prijetnji ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Policajci su ga priveli nakon hapšenja Davora i Suzane Dragičević, roditelja brutalno ubijenog mladića Davida Dragičevića. Stanivuković, zajedno sa nekoliko stotina građana je mirno stajao na Trgu Krajine kada su prema njima krenule specijalne jedinice policije bez da su za to imali povod. Građani su mirno legli na Trg kada su policajci počeli da udaraju i žene i djecu, dok su Stanivukovića na najbrutelniji način lišili slobode”, navode u saopštenju.

Nedugo nakon toga Stanivuković je primljen na odjel hirurgije i traumatologije UKC-a Republike Srpske na Paprikovcu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Stanivuković ima vidne povrede na tijelu, te Šancovu kragnu. Iako je prethodno Stanivukovićevom advokatu i timu potvrđeno da će iz pritvora izaći oko sata časa iza ponoći, kada se situacija smirila, a advokat otišao, Stanivukoviću je rečeno da ga više ne terete po prekršajnoj već po krivičnoj prijavi, te da će biti zadržan u policiji 24 časa.

“O kakvom se presedanu radi, govori činjenica da je ovim događajima zgrožena svijetska javnost. Informacije o dešavanjima u Banjaluci prenijeli su mediji Amerike, Kine, Evrope… Smatramo da je cilj da se Draško zadrži što duže u policiji kako bi spriječili nova okupljanja građana koja, osim Davora i Draška, teško da može iko predvoditi. Takođe, krivični progon narodnog poslanika jasno ukazuje da mu se želi ukinuti imunitet i spriječiti dalji politički anganžman, poručili su iz Stanivukovićevog tima”, navode iz tima Draška Stanivukovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.