Dragan Lukač: Davor Dragičević jučer bježao autom kroz Banjaluku

Vijesti 26. dec 201813:04 > 13:09
N1

BREAKING Davor Dragičević jučer je ignorisao znakove policije, bježao je autom kroz čitav grad. Priveden zbog uzimanja izjave, rekao je danas na vanrednoj pres-konferenciji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je ispričao detalje jučerašnjih događaja, a kazao je da Dragičević uhapšen na Trgu Krajine ocijenivši da mu je njegov advokat učinio ”medvjeđu uslugu” zbog savjeta da ne primi poziv sa saslušanje.

Rekao je i da su plasirane brojne laži kako bi se ”oblatila policija”. Naglasio je da su dešavanja na Trgu bila mirna dok se nisu pojavili opozicioni političari.

”Gradske vlasti su dozvolile da se to održava sve dok je bilo na miran i dostojanstven način. Svjedoci ste da se tog skupa poručuju stvari koje imaju ne samo prekršajnu veći i izbornu odgovornost. Imali smo izbornu godinu u koju su se uključili političari da bi iskoristili svoje ciljeve, iskoristili su tu grupu na morbidan način, usmjeravali grupu u političkom smjeru. Nakon završetka izbora, čujemo pozive te grupe na izvršenje krivičnih djela, na pozive da se prema najvišim funkcionerima, da su saučesnici i ubice bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Pokušava se na fizički način da se izaziva policija, da se pljuje po policiji, da se fizički pokušava ući u Palatu predsjednika”, rekao je ministar Lukač na današnjoj pres-konferenciji.

Ocijenio je da je Davor Dragičević uzeo sebi za pravo da dijeli pravdu.

”Uzeo je sebi za pravo da on dijeli pravdu, uzeo je sebi za pravo da može bilo koga da prozove bilo koga. To niko sebi od građana u Republici Srpskoj nije uzimao za pravo. Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio ”medvjeđu uslugu” jer mu je sugerisao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorisao znakove policije, bježao autom kroz čitav grad. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo da li ima oružja jer bili ste svjedoci prijetnji, morali smo provjeriti da li postoji oružje s kojim može da se izvrši krivično djelo”, naglasio je on.

Dragičević je, podsjećamo, uhapšen jučer u Banjaluci nakon čega su tokom cijelog dana građani tog grada protestovali. U međuvremenu je uhapšeno još nekoliko osoba. On je danas pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.