Lukač: Jedna grupa insistira na tome da promjene ime, da je Trg njihov

Vijesti 26. dec 201813:20 > 13:52
N1

U proteklom ratu 23.000 pripadnika srpskog naroda je izgubilo živote u ratu i niko od tih pojedinaca nije tražio da se Trg Krajina zove imenom djeteta ili tih istinskih heroja koji su dali živote za Republiku Srpsku, kazao je u srijedu entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Lukač je na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije povodom protesta u Banjaluci i hapšenja članova grupe Pravda za Davida poručio kako niko ne može biti iznad zakona.

VEZANa VIJEST

“‘Vidjeli ste da je Davor Dragičević to pokušavao da radi. Ne može niko da bude iznad zakona u ovoj državi i svi moraju da budu sankcionisani za svoja djela. Policija Republike Srpske je na svaki poziv grupe za Pravda za Davida intervenisala i privela te ljude i podneseni su izvještaji prema Tužilaštvu. Međutim, s druge strane, pripadnici te grupe apsolutno ne razmišljaju kome oni nanose štetu i na koji način to rade. Dolaze do toga da se počelo prijetiti djeci, ubistvima i sličnim stvarima. Donešena je odluka da se ne može više održavati nelegalni skup na Trgu”, kazao je entitetski ministar, te nastavio:

“Imali smo stotine poziva građana da je Trg zarobljen. Građani Banjaluke su počeli izbjegavati sa svojom djecom da hodaju po Trgu jer su izložene određenim neprijatnostima i stotine takvih poziva smo imali od građana Banjaluke”.

Lukač je istakao kako “jedna grup” insistira da Trg Krajina nazove Trg Davida Dragičevića…

“U proteklom ratu 23.000 pripadnika srpskog naroda je izgubilo živote u ratu i niko od tih pojedinaca nije tražio da se Trg Krajina zove imenom djeteta ili tih istinskih heroja koji su dali živote za Republiku Srpsku. Nijedna brigada nije imala taj zahtjev, a mogle su to da traže mnoge jedinice koje su nastale ovdje u Banjaluci. Ovdje jedna grupa insistira na tome da promjene ime, da je Trg njihov”, kazao je Lukač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.