Lukač: Pozivam Davora Dragičevića da se vrati u institucije

Vijesti 26. dec 201813:24 > 13:29
N1

Pozivam Davora Dragičevića da se vrati u institucije Republike Srpske, poručio je danas Dragan Lukač, ministar MUP-a RS.

”Svih ovih mjeseci bilo je vrlo teško da se funkcioniše i da radi i policija i Tužilaštvo jer su neviđeni pritisci i prijetnje”, kazao je Lukač danas u Banjaluci.

Koji god potez naprave, kaže se da je istina drugačije. Na taj način izgubili smo devet mjeseci da vodimo istragu na pravi način i da razriješimo ovaj slučaj u potpunosti. Pozivam Davora da se smiri i da pusti institucije da rade svoj posao, da dođemo do krajnje istine i utvrđivanje svih činjenica. Ako se nastavi na ovakav način, ne vjerujem da će se moći završiti u dogledno vrijeme. Nadam se da će sagledati stvari s jedne realne tačke, da će udaljiti od sebe sve one ljude iz kriminalnog miljea koji se vrte oko njega. Da će se vratiti u institucije i pomoći da riješimo slučaj”, naglasio je on.

Optužio je advokata Ifeta Ferageta da je u Banjaluci ”po zadatku”.

”On je ovdje htio da aludira da su bili uključeni specijalci iz Srbije i da napravi međunarodni problem. On je ovdje sa zadatkom iz Sarajeva da pravi nestabilnost u Republici Srpskoj i da kaže da je uključena druga država što je apsolutna laž”, rekao je Lukač danas na vanrednoj pres-konferenciji u Banjaluci.

Podsjećamo, Dragičević je na slobodu pušten danas oko 11 sati nakon što je noć proveo u pritvoru poslije jučerašnjeg hapšenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.