Stanivuković: Zna li ministar Lukač da su me udarali po genitalijama

Vijesti 26. dec 201813:54 > 13:57
N1

Zna li ministar da su me udarali po genitalijama, da su me udarali po nogama? Kažu oštetio sam automobil, pa ja sam se branio. Nijedan dokaz nisam imao za zadržavanje, kazao je u srijedu nakon izlaska na slobodu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

“Prvi put je hapšenje bilo zbog presjecanja trake. To je moj način bunta i prkosa i uredu, uhapsili su me. Izdat mi je prekršajni nalog 500 maraka. Drugi put kada smo se okupili na Trgu, ljudi su stajali dostojanstveno, mirno i razgovarali. Zašto je policija u formaciji krenula na slobodne ljude, koji su slučajno bili okupljeni? Bio sam tu, nije bilo upozorenje. Niko od policije nije rekao: ‘Imate 10 minuta da se sklonite’. Samo su krenuli na slobodne građane”, kazao je Stanivuković.

Odbacio je navode entitetskog ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača kako mu pripadnici MUP-a RS nisu nanijeli povrede.

“Zna li ministar da su me udarali po genitalijama, da su me udarali po nogama? Kažu oštetio sam automobil, pa ja sam se branio. Nijedan dokaz nisam imao za zadržavanje. Narodni poslanik, a držan sam u ćeliji kao pseto. Jel’ mislite da iz hira nosim kragnu”, zapitao je Stanivuković.

Zastupnik u NSRS-u je otkrio kako je policija “pregazila” i njegovu ujnu od 65 godina koja je s njim bila na protestima. Dodao je kako je bio u vrlo lošem stanju kada je doveden u policijsku stanicu.

“Kad sam došao u policiju nisam mogao držati glavu prema gore, lakše mi je bilo držati oborenom. Dali su mi da potpišem neku izjavu protiv Lukača koju nikada nisam rekao i nisam potpisao. U policijskim kolima su me vrijeđali, samo sam im vidio oči. Tražio sam imena policajaca u autu”, kazao je.

Stanivuković je poručio kako će nastaviti protestvovati “dostojanstveno”, te je ocijenio kako će jučerašnja akcija MUPa- RS izazvati još veći bunt građana.

Na kraju svoga obraćanja imao je poruku za građane u ovom bh. entitetu.

“Moja obaveza kao narodnog poslanika je da podržim svaki vid legalne borbe. Moramo osloboditi Republiku Srpsku. Nek me sve boli, idemo do kraja”, jasan je bio Draško Stanivuković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.