Konaković: Vlada i Skupština rade punom parom

Vijesti 26. dec 201816:39 > 16:43
N1

Na današnjoj vanrednoj sjednici novoimenovana Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Nacrt budžeta KS za 2019. godinu, kao i Nacrt zakona o izvršavanju budžeta KS za 2019. godinu, te ih uputila u dalju skupštinsku proceduru.

Vlada je utvrdila i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za period 1. januara do 31.marta 2019. godine, saopćeno je iz Press službe KS.

Predsjednik Skupštine KS Elmedin Konaković purtem Facebooka je najavio da hitna sjednica skupštine KS počinje u 16:30, da se budžet šalje u proceduru, da će se kolektivni ugovori poštovati ali i da UNSA nece imati probleme.

“Privremeno finansiranje Zavoda zdravstvenog osiguranja i Sluzbe za zaposljavanje su takodje na dnevnom redu. Uredno ce plate primiti i uposlenici u zdravstvu. Vlada i Skupstina rade punom parom”. poručio je Konaković.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković smatra da je novoizabrana Vlada proizašla iz potpuno drugačije političke kulture te da je KS dobio dobar i energičan sastav Vlade.

“Prvo smo razgovarali o tome šta je bitno, zatim smo dogovorili principe i etiku, pa tek onda odabrali odgovarajući kadar“, kazao je Konaković novinarima nakon sjednice Skupštine KS-a na kojoj je imenovana nova Vlada.

Istakao je da je nekoliko zastupnika imalo neumjesne komentare tokom rasprave o imenovanju nove Vlade KS-a, te da je očekivao burno reagovanje opozicije.

Govoreći o ekspozeu premijera Edina Forte, Konaković je kazao da je bio vrlo dobar i detaljan, te da je imao mnogo informacija koje nije imao vremena izlagati.

Smatra da pritisak na ministre i nije loša stvar, jer trebaju da znaju da je to težak posao i da ga trebaju raditi bolje.

Konaković je kazao da je nova Vlada kompetentna i stručna da radi svoj posao te da su optužbe na anonimnost ministara neutemeljene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.