Poruka Mostaraca: Ovo je podrška porodici Dragičević, ovo je podrška demokratiji

Vijesti 26. dec 201820:09 > 20:12
N1

Stotinjak građana Mostara okupilo se večeras na Španskom trgu u Mostaru kako bi iskazali podršku porodici tragično stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića.

Građani su zapalili svijeće te istakli kako mirnim okupljanjem žele pružiti podršku kako porodici Dragičević, tako i porodici stradalog Dženana Memića te pokazati da i Mostar stoji uz Banju Luku u borbi za istinu i pravdu.

“Ono što smo jučer vidjeli u Banjoj Luci je bilo stravično. Ne možemo to više nijemo posmatrati. Ne možemo biti s njima u Banjoj Luci, na trgu, ali možemo na ovakav način da izrazimo svoju podršku tim ljudima. Nadam se da će uspjeti, da će istrajati u svojoj borbi i da će doći do pravde za svoje dijete, kako porodica Dragičević, tako i porodica Memić”, kazala je jedna od okupljenih građanki Dragana Marić Mešić.

Mostarac Husein Oručević kazao je kako je ovo skup podrške porodici Dragičević, ali i skup protiv nasilja i okrutnosti koje se moglo vidjeti na ulicama Banje Luke.

“Ovo je podrška porodici Dragičević, ali ne samo njima, ovo je podrška i demokratiji”, poručio je Oručević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.