Muškarac lažno prijavio pucnjavu u Sarajevu pa sve ispričao policiji

Vijesti 27. dec 201812:05 > 12:15
N1

Sarajevska policija suočila se jučer s nesvakidašnjom situacijom u bosanskohercegovačkoj prijestolnici nakon što je u MUP stigla prijava da je jedna osoba ranjena u pucnjavi koja se u popodnevnim satima dogodila u naselju Bjelave.

Provjerama na terenu, policija je utvrdila je posrijedi lažna prijava, a osoba koja je zadobila povrede ispričala je šta se zapravo dogodilo.

Kako je saopćila policija, Prva policijska uprava obaviještena je da se u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, obratila osoba inicijala S.A., rođen 1985.godine u Sarajevu. gdje je i nastanjen zbog povreda dejstvom iz vatrenog oružja. On je došao u pratnji osobe inicijala P.R., rođen 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom S.A. je izjavio policijskim službenicima da je povrijeđen na lokalitetu Bjelave, općina Centar Sarajevo, od strane nepoznatih osoba iz nepoznatog vozila. Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, istog dana u 17,30 sati, S.A. je izjavio da je dao lažne informacije o mjestu događaja, te da je povrijeđen u ulici Iza gaja, općina Stari Grad Sarajevo. Daljim provjerama, policijski službenici su došli do saznanja da je nakon povređivanja osobe S.A., ista osoba zajedno sa P.R. do bolnice prevezao Š.A., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 5”.

Preduzimajući dalje mjere i radnje, utvrđeno je da je došlo do samopovrjeđivanja lice S.A., što je on i potvrdio. Ljekari u KUM KCU Sarajevo konstatovali su, da je S.A. zadobio lakše tjelesne povrede, gdje je odbio dalju hospitalizaciju. Policijski službenici su prilikom uviđaja i pregledom lica mjesta, na području općine Stari Grad Sarajevo, pronašli i izuzeli pištolj.

Također, jutros je izvršen i uviđaj na putničkom motornom vozilu “Golf 5”. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom su izvršene mjere i radnje. Nakon kompletiranja spisa, Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo će redovnim putem biti dostavljen službeni izvještaj protiv S.A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323., 347. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti, Lažno prijavljivanje) i člana 74. stav 1. ZONDINOiM-a, a protiv Š.A. i P.R., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 300. KZ F BiH (Prikrivanje).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.