Abdulah Skaka, Alen Islamović i Nevenka Tromp gosti Dana uživo

Vijesti 27. dec 201812:22 > 12:25
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo. Pratimo skupove podrške Davoru Dragičeviću i pokretu Pravda za Davida. Uživo smo u Banjaluci, Novom Sadu i Zagrebu. Posljednja dešavanja komentiramo sa Ivanom Korajlić iz Transparency Internationala.

Uoči dočeka Nove 2019. sa nama u studiju gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Saznajte sve detalje dešavanja u prijestolnici BiH u 31. decembra i 1. januara. Rezimiramo 2018. i najavljujemo projekte Grada Sarajeva za godinu pred nama.

Nevenka Tromp, bivša uposlenica Haškog tribunala i profesorica na Univerzitetu u Amsterdamu za Dan uživo govori o ulozi Haškog tribunala i nivoima istine koje je on donio sa sobom, a sve uoči objave svoje knjige Smrt u Hagu.

Prof.dr. Halima Resić iz Sarajeva dobitnica je ovogodišnje nagrade “pioneer award” za istočnu i centralnu Evropu. O prestižnoj nagradi, o nefrologiji u BiH, o statistici i uzrocima bubrežnih oboljenja razgovaramo danas u našem studiju.

Za kraj se relaksiramo uz najavu dugoočekivanog koncerta Bijelog dugmeta na Bjelašnici. Sa nama u studiju jedan od pjevača Alen Islamović.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.