Pet osoba uhapšeno nakon događaja na Trgu Krajine

Vijesti 27. dec 201813:06 > 13:12
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u vremenu od 25.-27. tekuće godine lišili su slobode pet osoba osumnjičenih da su izvršila krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Kako je danas saopćeno iz Policijske uprave Banjaluka, oni se sumnjiče da su 25. decembra na Trgu Krajine, u Banajluci, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policijskim službenicima koji su obavljali službene radnje.

Sve dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, kao i identifikovanja drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim, preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Policijska uprava Banjaluka osuđuje svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te poziva građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove, saopćeno je iz PU Banjaluka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.