Konaković objasnio zašto "SDA nije poželjan partner"

Vijesti 27. dec 201816:34 > 17:39
N1

Na novogodišnjoj pres-konferenciji predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković danas je istakao da je Bakir izetbegović bio dio koalicija koje su izbacivale pobjednike izborne sa druge strane ali i da SDA nikada nije uputila pravi poziv i da zbog toga nisu poželjan partner.

“Izetbegović je bio dio koalicija koje su izbacivale izborne pobjednike sa druge strane. Prošli put je prošetao malo Dodika, doveo ga u centralu pa rekao neću. Isto to su uradili koaliciji sa HDZ-om kada su birali Lijanovića. Želim to radi istine da kažem. To nama ne predstavlja neku referencu. Nisu nikada uputili pravi poziv zbog toga nisu poželjan partner. I dalje govori matematikama, podjeli strukture vlasti, ministarskim pozicijama. Vidite da to nas ne zanima”, istakao je Konaković.

Konaković je istakao da stranka Narod i Pravda ne smješta svoje ljude ali i da nije tražila mjesto za Kemala Ademovića.

“Mi ne smještamo svoje ljude. Nismo tražili mjesto za Kemala Ademovića koji može raditi svaki posao u ovoj zemlji. Prirodnim redosljednom smo delegirali kadrove kako smo dobijali svoje pozicije. Zanemaruju pravo pitanje “Zašto niko sa nama neće”. To je ono što bi SDA trebala postaviti sebi. Jučer sam rekao razbiti ćemo mi njih našim djelima”, potcrtao je Konaković.

Dodao je da do presude CIK-a BiH ne treba raditi na formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.