Borenović: S obje ruke smo protiv Tegeltije

Vijesti 28. dec 201812:02 > 12:10
N1

Izbor predsjedavajućeg, prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine propao je zbog toga što nije bilo većine među strankama koje čine novi saziv Parlamenta BiH.

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Saša Magazinović iz SDP BiH kazao je da HDZ, SNSD i SDA nisu imali većinu da izaberu rukovodstvo.

Predsjedništvo BiH još nije uputilo zvaničan prijedlog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara, iako su konsultacije obavljene, a u javnosti je odavno poznato ime Zorana Tegeltije za tu funkciju.

Branislav Borenović iz PDP-a, koji je jedan od članova Komisije koju je imenovao novi saziv državnog parlament, govorio jer o ovom prijedlogu.

“S obje ruke smo protiv Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. To je jedan ekonomski grobar”, poručio je Borenović.

Komisiju koju je imenovao novi saziv državnog parlamenta, čini 14 članova, i to Halid Genjac iz SDA, Staša Košarac iz SNSD-a, Predrag Kožul iz HDZ BiH, Branislav Borenović iz PDP-a, Dženan Đonlagić iz DF, Saša Magazinović iz SDP BiH, Dragan Mektić iz SDS-a, Predrag Kojović iz Naše stranke, Edita Đapo iz SBB-a, Jakov Galić iz SP, Nenad Nešić iz DNS-a, Jasmin Emrić iz A-SDA, Mirsad Kukić iz PDA i Aida Baručija iz Nezavisnog bloka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.