Pendeš za N1: Nema prepreka da se usvoji Godišnji nacionalni program

Vijesti 28. dec 201812:10 > 12:15
N1

Marina Pendeš, ministrica odbrane BiH, za N1 je kazala da prema njenom mišljenju, nema nikakvih razloga da se prvi Godišnji nacionalni program ne razmatra na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

“Kao što nema nikakvih razloga ni prepreka da bi se isti usvojio”, istakla je.

Pendeš kaže da će sačekati nastavak sjednice Vijeća ministara 10. januara, kad će imati konačni rezultat.

“Vijeće ministara je formiralo radno tijelo i Vijeće ministara donosi konačnu odluku”, pojasnila je.

Ministrica je odbila da odgovori šta ako politički predstavnici iz Republike Srpske ponovo zatraže da se Program skine sa dnevnog reda.

“Ja znam šta će raditi članovi Hrvatske demokratske zajednice, kao što su radili u posljednje tri i po godine, kad govorimo o euroatlantskim i evropskim integracijama – intenzivno se zalagati da postignemo te ciljeve. A šta će neko drugi raditi, to nije u našoj ingerenciji”, kazala je Pendeš u telefonskoj izjavi za N1.

Podsjećamo, razmatranje prijedloga Godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019 prolongirano je za sjednicu Vijeća ministara 10. januara. Prethodno su ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tražili da se tačka povuče sa dnevnog reda, uz obrazloženje da nisu postojali “formalno-pravni uslovi za razmatranje” prijedloga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.