Novogodišnja poruka Željka Komšića

Vijesti 28. dec 201813:55 > 13:58
N1

Ostavljamo za nama jednu tešku godinu, obilježenu brojnim tenzijama i prijeporima na širem društvenom planu. Ipak, raduju me pojedinačni uspjesi naših građana, što samo pokazuje da ovo društvo posjeduje svoju vitalnost, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda Željko Komšić.

”Unatoč svemu, Bosna i Hercegovina kroz živi kroz njene građane, uspjehe njenih privrednika koji se bore sa lošim poslovnim ambijentom, živi kroz njene sportiste, umjetnike, naučnike, i kroz volju njenih građana da je čuvaju i brane.

U sljedećoj 2019. godini moramo osnažiti vladavinu prava, posebno u segementu zaštite temeljnih ljudskih prava, ojačati institucije države i svakom građaninu naše države vratiti povjerenje u njih, kako bi se svi osjećali sigurno i kako bismo vratili nadu u jedan bolji život svih naših građana, posebno mladih ljudi. Od njihove privrženosti i vjere u ovu državu zavisit će i njena budućnost. Ne zaboravimo i one koji su u ovim danima sami, potrebiti, željni građanske solidarnosti i tople ljudske riječi.

Neka nam svima sljedeća godina bude mnogo bolja od prethodne. Vjerujem da ćemo svi zajedno u sljedećoj godini uraditi više, i kao pojedinci i kao institucije. Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretnu i uspješnu 2019. godinu, uz želje da im bude sretna i da je dočekaju u zdravlju, veselju i s nadom u bolja vremena. Želim vam mirnu i radnu 2019. godinu”, poručio je Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.