Upute građanima za javni doček Nove godine u Sarajevu

Vijesti 28. dec 201816:43 > 16:53
N1

Iz Stručne službe gradonačelnika Sarajeva obavještavaju građane da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, radi održavanja novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre, doći do privremene izmjene režima saobraćaja u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Mehmeda Spahe, Dženetića čikma, Kaptol, Radićeva, Trampina, Kulovića i Reisa Džemaludina Čauševića u periodu od 29. decembra 2018. od 05.00 do jutarnjih sati 2. januara 2019.godine.

“Posjetioci će moći pristupiti na koncerte ispred Vječne vatre na pet lokacija, iz ulica: Radićeva, Ferhadija, Mula Mustafe Bašeskije, Kulovića i Dalmatinska.

U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u koncertni prostor neće se moći unositi oružje, predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, veće torbe i ruksaci, pirotehnička sredstva, alkoholna pića, staklene boce, limenke ili bilo kakvi oštri ili tupi predmeti koji mogu nanijeti povredu drugom licu.

Ovom prilikom, sugerišemo građanima koji žele prisustvovati javnom dočeku Nove 2019. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u saobraćaju. Obzirom da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizovano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa UNSA u noći javnog dočeka Nove 2019. godine”, saopšteno je.

Detaljne informacije u vezi izmjena režima saobraćaja prema Rješenju Ministarstva saobraćaja KS možete pronaći na www.sarajevo.ba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.