Žarko Papić: Dragan Lukač neće se izvući ostavkom ili smjenom

Vijesti 28. dec 201817:51 > 17:57
N1

Nema dovoljno jakih riječi da bi se osudila brutalnost policije, a s druge strane nema dovoljno toplih riječi da bi se podržali roditelji i svi ovi mirni ljudi koji su protestovali, kazao je analitičar Žarko Papić gostujući u emisiji Dan uživo na N1.

Podsjetio je, potom, na hronologiju događaja koji je u proteklim mjesecima privukao pažnju, čak i svjetskih medija.

”David Dragičević je ubijen prije devet mjeseci, dva dana iza toga je bila pres-konferencija vrha MUP-a na kojoj su bukvalno svi lagali. Nakon dvadeset dana, svi su promijenili sve ono što su ovi gori i to je već bio dovoljan razlog za njihovo sankcionisanje”, primijetio je gost N1 televizije.

Prema njegovom mišljenju, radi se o zataškavanju što je samo po sebi krivično djelo.

‘Zatim je vođena istraga koja nije puna grešaka, riječ je o zataškavanju i organizovanom prikrivanju pravog ubice ili ubica i taj proces u kojem učestvuje vrh policije Republike Srpske je sam po sebi krivično djelo. Kad Lukač najavi krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića jer prijeti njegovoj bezbjednosti, on nije u krivu. Davor ne prijeti jakim riječima već aktivnostima koje vodi i koje će kad-tad dovesti do istine i pravde i tad Lukač neće moći da se izvuče s ostavkom ili smjenom’‘, ocijenio je gost N1 televizije.

Uskoro kompletan razgovor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku