Alađuz: Ako Dodik povede demonstracije, bit ću u prvim redovima

Vijesti 28. dec 201820:01 > 20:04
N1

Dženana Alađuz, direktorica INFOHOUSE-a, kazala je večeras za N1 da bi 25. decembar trebala proglasiti danom žalosti u Bosni i Hercegovini nakon svega što se početkom sedmice desilo u Banjaluci.

Ona je kazala da su vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine o ovom događaju šutjele.

Meni je taj 25. decembar značajan po tome što je ova vlast pokazala svoje pravo lice. Mi ga već dugo znamo i posebno se ne trude da ga sakriju. Tog dana nijednog stranca niste mogli baći na Balkanu. Oni su hapsili one koji ukazuju na ubistvo. Ne znam odakle nam ideja da živimo u demokratskoj državi, živimo u prikrivenoj dikatuturi. Niko od ovih što nas drže taocima nije upotrijebio ni gram svog intelekta da nešto sakrije od nas. Sve se zna i opet oni hapse one što ukazuju na ubistvo. A Vlast u Federaciji šute. Uspjeli su da nas podjele u našoj boli. 25. decembar treba biti dan žalosti u Bosni i Hercegovini”, kazala je gošća N1 televizije.

Potom je komentarisala najavu Milorada Dodika da će pozvati građane na proteste pred Tužilaštvom ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

”Zamislite da on javno kaže da će povesti demonstracije, jedva čekam, bit ću u prvim redovima i dijete ću nazvati njegovim imenom. Ako je postojao način da više uvrijedi roditelje, ja ga ne znam. A ono što je još uvredljivije je šutnja njegovih kolega s ove strane entitetske linije. Kako ih nije stid…”, zapitala se Alađuz gostujući u Crvenoj liniji.

Inventuru 2018..godine, pregled najvažnih regionalnih političkih i društvenih događaja koji su obilježili 2018. u Crvenoj liniji komentirali su još Boban Stojanović i Jasmin Klarić. Uskoro video kompletne emisije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.