Marić: Političarima sve opraštamo i navikli smo da im sve dozvolimo

Vijesti 29. dec 201809:22 > 09:29
N1

Sve drugo je palo u drugi plan pored politike. Da barem imamo bilo kakve pomake na nekom planu, smatra politička analitičarka Ivana Marić kada je riječ o protekloj godini na političkoj sceni u BiH.

Marić je kazala da se teme koje su političari nametali nebitne za živote bh. građana.

“Interesantno je da su teme koje su nam nametali kao jako bitne zaborave se za mjesec ili dva. Sjetite se kakva je buka bila oko Pelješkog mosta, možda jednostavno da naučimo da se ne obaziremo na njihove teme”.

Šta je obilježilo godinu?

“Slučaj David Dragičević kao i slučaj Dženana Memića. Ta dva nerazjašnjena ubojstva, čim je toliko zaštićeno ime znači da je iz političkog vrha. Tragičan povod je ujedinio ljude. Političari tu nisu uspjeli upetljati nacionalnu priču. Imamo razumijevanje za roditelje, nekako je razumijevanje pobijedilo. Građani i birači prvenstveno su se opredijelili za istu opciju, vidimo šta se dešava. Propustili smo priliku da se to završi na miran način”, poručila je.

Marić smatra da je problem jer građani opraštaju političarima.

“Problem je što opraštamo sve političarima i navikli smo da im sve dozvolimo. Glasamo za stranke koje su nam poskupile gorivo i ne reagujemo na njihove šamare”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku