Ombudsmeni BiH se oglasili povodom večerašnjeg skupa u Banjaluci

Vijesti 30. dec 201811:24 > 11:26
N1

Povodom najavljenog skupa „Pravda za Davida“, Ombudsmeni Bosne i Hercegovine Nives Jukić i prof.dr Ljubinko Mitrović pozivaju građane na mir i suzdržanost, a pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na profesionalnost i zaštitu ljudskih prava svih građana.

Svjesni značaja i ogromne uloge Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na zaštiti svih građana Republike Srpske, Ombudsmeni insistiraju na dosljednoj primjeni zakonskih propisa, kako se ne bi ugrožavala ili kršila prava građana.

Ombudsmeni posebno ukazuju na potrebu zaštite prava djece i apeluju na roditelje da ih ne izlažu nepotrebnim rizicima.

U skladu sa svojim mandatom i nadležnostima, Ombudsmeni preduzimaju niz aktivnosti u predmetima koji su registrovani u instituciji Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, a tiču se ovog slučaja.

Ombudsmeni posebno ukazuju na potrebu da se štite osnovna prava i slobode čovjeka i građanina, ali i druge osnovne individualne i opšte vrijednosti koje ustanovljuje i garantuje pravni poredak, navedeno je u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.