Dodik: Pokret "Pravda za Davida" je politički motiviran

Vijesti 30. dec 201817:48 > 18:28
N1

O protestima se danas na press konferenciji oglasio i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Poručio da je pokret "Pravda za Davida" politički motiviran, za smjenu ministra Lukača traži dokaze. Za proteste u Banjaluci i Beogradu optužio strane faktore čiji je cilj rušenje vlasti.

Kada je u pitanju slučaj Dragičević, Dodik smatra da se ovaj slučaj mora riješiti u okviru Tužilaštva te dodaje da je neophodno da se to što prije desi. Politička odgovornost pojedinaca bi se mogla određivati kasnije tvrdi Dodik.

“Ne ulazeći u motive i ne želeći da povrijedim oca i porodicu jer znam i nisam nečovjek da ne priznam bol i da ne razumijem i ne pokušam razumjeti taj bol, ali sve ono okolo toga što se skupilo je specijalna priča protiv Republike Srpske. Pravda i istina – ok, imate sudije, imate tužioce tamo se to utvrđuje, ne utvrđuje to Milorad Dodik. Što se tiče smjena. Zahtjev za smjenom ministra i određenog broja ljudi čuli smo i ranije, želim da vidim dokaze o njihovoj odgovornosti”, kazao je Dodik.

Inače za srbijanske medije Dodik je poručio što je i danas potvrdio da se iza protesta u Banjaluci, ali i Beogradu kriju strani faktori prije svega Velika Britanija, čiji je cilj rušenje vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji. A upravo taj specijalni rat koji navodno vode Velika Britanija i SAD koštao je 6 miliona funti i 12 miliona dolara.

“Nedvosmisleno je da je na ovim izborima bilo značajnog miješanja stranog faktora na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, a pogotovo u Republici Srpskoj i da su elementi specijalnog rata koji su započeti rano početkom ove godine sadržavali u sebi priču o specijalnim paravojnim formacijama u Republici Srpskoj, o mnogo toga što je izmišljeno”, istakao je Dodik.

Dodik je u ovom smislu optužio i BN TV za koju je rekao da radi protiv Republike Srpske, nakon čega je novinarka ove TV napustila njegovu press konferenciju. Na Novinarska pitanja o njegovoj sigurnosti u Sarajevu, Dodik je kazao da će tražiti da ga idalje štiti MUP RS-a te da neće podržati aktivaciju MAP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.