Napad na sarajevske policajce

Vijesti 31. dec 201809:16 > 09:21
N1

Nekoliko sarajevskih policajaca povrijeđeno je u subotu u ulici Marka Marulića, a nakon napada na službenike, uslijedila su hapšenja. Potvrđeno je to iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uz napomenu da se radi o lakšim tjelesnim povredama.

Kako piše u saopćenju policije, u subotu u 17.10 sati policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice D.A. rođen 1993.godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, izvršeno istog dana oko 17 sati u ul. Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, nad policijskim službenicima Treće PU koji su tom prilikom zadobili lakše tjelesne povrede.

Istog dana u 17.10 sati, policijski službenici su lišili slobode i lica: Š.M. rođena 1988.godine, H.Dž. rođen 1996.godine i P.H. rođen 1993.godine, svi iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.