Radojičić: Ujedinimo se oko dvije stvari

Vijesti 31. dec 201811:33 > 11:37
Anadolija

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, je pozvao građane da se ujedine oko dvije stvari. Jedna je u pozivu da se riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića i drugi je da zajednički kažu ne nasilju u ovom gradu.

VEZANE VIJESTI

Kako je kazao, jedan odobreni skup održan bez problema je onemogućio održavanje drugog skupa – koncerta Harisa Džinovića.

Kao razlog za otkazivanje današnje dječije Nove godine u Banjaluci je naveo to što nije želio dopustiti da bilo koje dijete bude na bilo koji način ugroženo.

Podsjetio je da se 28. marta kao čelnik gradske uprave prvi put oglasio zahtjevajući da se slučaj ubistva Davida Dragičevića riješi dodavši:

“Od tada do danas se ovaj slučaj promijenio u narativnom smislu i smislu organizacije. Gradska uprava mjesecima izražava razumijevanje i empatiju. Niz događaja smo pomjerili i odgodili ne želeći nikoga povrijediti. Iskazali smo poštovanje prema bolu porodice”.

Istakao je da je prethodno rečeno bilo namjera i sinoć. Zatim je prvi čovjek Banjaluke naglasio da jednako postoji pravo za izražavanje nezadovoljstva kao i da se ljudi vesele za Novu godinu.

Prema njegovim riječima, jučer smo spoznali da napredak i afirmacija Banjaluke nekome ne odgovara i da je treba vratiti u blato.

“Neko misli da nas treba vratiti u unutrašnje sukobe, podjele, da treba okrenuti Srbe na Srbe na Dan Republike Srpske”, rekao je.

Radojičić je potom ukazao na sljedeće:

“Slučaj Dragičević treba riješiti, ali ne nasilno i neredima. Pozivam Banjalučane da se ujedinimo oko dvije stvari. Jedna da svi kažemo istražnim organima, policiji i vlastima da riješe slučaj Dragičević. Druga je da kažemo ne nasilju, incidentima i stagnaciji u gradu”.

Pozvao je građane da se ne dijele zbog slučaja Dragičević, je poručio:

“Koncerata neće biti. Banjaluka će prvi put od rata biti nijema. Neka tu tišinu shvate oni koji treba da riješe slučaj Dragičević”.

U završnici svojeg obraćanja je Radojičić ukazao na potencijale grada na Vrbasu i poželio sretnu Novu godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.