Feraget za N1: Ne znam gdje je Davor, zabrinut sam

Vijesti 31. dec 201813:08 > 13:13
Anadolija

Ifet Feraget, pravni zastupnik Davora Dragičevića - oca ubijenog Davida je poručio u razgovoru za N1 da se fokus stavi na istragu ubistva Davida. Ponovio je da je zabrinut što nije komunicirao sa Davorom od jučer ujutro.

Na pitanje gdje se trenutno nalazi Davor Dragičević, odgovorio je:

“Obzirom da od prekjučer nisam u Bosni i Hercegovini, i vezano za događaje u Banja Luci imam samo saznanja iz medija, ne mogu davati bilo kakve zvanične informacije”.

Potom je Feraget dodao:

“Zabrinut sam jer se sa Davorom nisam čuo od jučer ujutro i ne znam gdje se on nalazi. Apelujem na sve da fokus vrate na istragu ubistva Davida Dragičevića (i Dženana Memića) i na nadležne da bez odlaganja pozovu na odgovornost sve one koji su svjesno i namjerno blokirali službenu adekvatnu istragu ubistva Davida Dragičevića (i Dženana Memića), o čemu postoji više nego dovoljno dokaza, jer se samo tako mogu spriječiti dalje neželjene posljedice obzirom da pravo mora sviju pozivati na odgovornost bez bilo kakvog izuzetka. Sprječavanjem odgovarajuće istrage i tolerisanjem Davidovog (i Dženanovog) ubistva pojedinci u vlasti su sebe stavili iznad zakona što je suprotno principu vladavine prava, čime se stvara klima nekažnjivosti i negira postojanje demokratske države”, poručio je Feraget u razgovoru za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.