Hari Varešanović uoči koncerta za N1: Kruna svih događaja u Sarajevu

Vijesti 31. dec 201816:47 > 16:50
N1

Hari Varešanović sa svojim bendom Hari Mata Hari uvest će Sarajlije i brojne posjetitelje u Novu 2019. godinu koncertom u jezgri Sarajeva, ispred Vječne vatre.

Za N1 je uoči nastupa kazao da je imao tremu, ne zbog koncerta, nego zbog vremena i organizacije.

“Imao sam tremu, usko je ko Vječne vatre, da li će se uspjeti sve postaviti. Sav taj nered kad u glavni bulevar staviš binu, ali sve ide po planu i jedva čekam da izađem na binu”, poručio je.

Na pitanje kojom će pjesmom uvesti posjetitelje u Novu godinu – kazao je:

“Jedna pjesma koja zaslužuje da bude prva, kao i prva u karijeri. Možda asocijativno dovoljno da znaju svi koja je”, naveo je.

Varešanović je ponosan što je Sarajevo ponovo centar regije.

“Ima divnih događaja, kruna tih događaja je moj koncert. Imao sam velikih koncerata u sarajevu, ali ovaj mi je ko prvi. Svaki novi koncert u Sarajevu kao da ti je prvi. Nekako kući malo se osjećaš tremorozno. Kada odeš na stranu, opustiš se. Oko tebe skaču svi, gost si, svi gledaju u tebe. U Sarajevu od kuće ideš na binu. Nemaš taj osjećaj da si neko i nešto”, poručio je.

Abdulah Skaka je ranije za N1 kazao da je lokacija Vječne vatre bila želja Harija Varešanovića. Zašto Vječna vatra?

“Toplije je nekako. Nekako je na Marijin dvoru raskrsnica, otvoreno je, imam osjećaj da treba osam miliona ljudi da bi bilo toplo. Vječna vatra je akustičnija, ljepši pogred, ima kafića, živost i toplina je mnogo veća, centar je grada, romantičan dio, lijepo je pjevati tu”, kazao je.

Kakva je bila godina za njega – odnosno za bend?

“Za Hari Mata Hari je bila produktivna godina. U svaku Novu godinu trebamo ući razmišljajući šta da ne radimo, loše da ostavimo iza sebe, kad sve to odbacimo – ostat će dobrog za narednu godinu”, rekao je za N1.

U Novu godinu ući sa pametnijim i boljim stvarima – poruka je za sve ljude bh. pjevača.

“Imamo sretnih i sjajnih dana, ali generalno – cijeli život podvlačim i karijeru i drugarstvo i zdravlje, ali ne na jednu godinu.”

“Bilo je radno, bilo je napora, uživanja kao i svaki muzički život. Ovim sam se htio baviti čitav život. Moram biti sretan da imam jednu od najboljih profesija”, rekao je.

Bh. građane i turiste u novu godinu uvest će Hari Mata Hari s gostima, a cijeli doček organiziran je ispred Vječne vatre u Titovoj ulici. Dan poslije, koncert će održati i pop-rock bend Bombaj štampa.

Organizacija dočeka košta 230.000 KM, a dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona. 

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.