Borenović nakon ispitivanja u policiji: Šokiran sam kako se ophode

Vijesti 31. dec 201817:09 > 17:09
N1

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a odazvao se pozivu na saslušanje u banjalučkoj policiji - nakon čega je novinarima kazao da je razlog poziva bizaran.

“Ovo je nevjerovatno. Pola energije da su potrošili u otkrivanju ubica mi ne bismo bili u ovoj situaciji. Ubice i nalogodavci bi vjerovatno bili u zatvoru”, kazao je.

“Šokiran sam kako se ophode prema roditeljima, ljudima i onima koji traže pravdu. Obračunavati se s onima koji traže istinu i pravdu, a ne obračunavati se sa ubicama je za mene katastrofalna poruka koja dolazi iz vrha policijskih institucija”, izjavio je Borenović.

“Bizaran je razlog što su me pozvali na saslušanje. Zbog glasnog uzvikivanja određenih poruka. Ja ponavljam, svaki put kad su mi obaveze dozvoljavale bio sam u 18:00 časova na Trgu Krajine kao roditelj i građanin koji želi pravdu. Tako ću biti i svaki put, makar sam, zapalit ću svijeću”, rekao je.

On je mišljenja da određene strukture pokušavaju tražiti bilo kakav razlog da bi se obračunali s građanima.

“Šokiran sam policijskom brutalnošću, obračunima s ljudima na Trgu Krajine. Skup jučerašnji i svi su bili mirni, bez incidenta. Ne mogu da shvatim da tih nekoliko incidenata koji su izvedeni od policije nisu razlog da zaustave brutalnost prema svojim građanima”, kazao je Borenović.

Istakao je da je policija i aktuelna vlast svojim represivnim silama i nasiljem nad građanima su izazvale ovakvu situaciju.

“Naše je osnovno pravo da zapalimo svjeću. Ne treba niko da me sili, dobrom voljom ću nastaviti kao roditelj i čovjek da nastavim to i borit ću se za istinu i pravdu”, dodao je.

Smatra da je potrebno sve učiniti da ovo bude slobodna i normalna zemlja gdje možete slobodno hodati i misliti.

Odbacio je sve insinuacije i zloupotrebe vezane za ulogu PDP-a u organizaciji bilo kakvih okupljanja.

“Mi kao roditelji podržavamo sve građane i narod koji traži istinu i pravdu. Toliko laži, manipulacija, pokušaja da se skloni pažnja sa ključnog pitanja: Ko je kriv i kada će doći istina i pravda za Davida i sve ubijene u ovoj zemlji”, kazao je na kraju Borenović.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.