"Takvi smo mi Sarajlije, volimo goste, dobri smo domaćini i zato nas posjećuju"

Vijesti 01. jan 201913:43 > 13:44
Anadolija

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u poruci objavljenoj prvog dana u 2019. napisao je kako su mnogi građani i gosti uživali u novogodišnjem dočeku koji je organiziran u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Skaka je podsjetio kako je tokom obilježavanja Nove 2019. godine posjetio uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hitne pomoći, Vatrogasne brigade, Kliničkog centra, članove Sarajevske filharmonije, umjetnike, načelnike općina, predstavnike Turstičke zajednice, redare i zaštitare, uposlenike i saradnike Gradske uprave i da su svi brižno i profesionalno radili svoj posao.

Napisao je kako se susreo s mnogobrojnim građanima i gostima turistima koji su istinski uživali u priređenom programu.

“Mi smo zajednica koja zajedničkim naporima nudi bezbroj prednosti, ali najvažnije od svega je što smo zajedno u miru, dobrom duhu i radosti. Ove prilike osim muzičkih, turističkih, ekonomskih i razvojnih vrijednosti nose i druge poruke, meni kao gradonačelniku najvažnije – Sarajlije su sa svojim gostima iz cijelog svijeta povezani u jedinstvenim trenucima koji čine naše živote, dijelimo zajedno radost i bol, sreću i tugu i uvijek zajedno. Takvi smo mi, volimo goste, dobri smo domaćini i zato nas u ovako velikom broju i posjećuju”, rekao je Skaka.

Svima je u novoj godini poželio sve najbolje, da u zdravlju i miru uvijek dočekuju lijepe trenutke i budu ponosni građani, pozitivna razmišljanja pretvore u djela, a znanje u snagu.

Najavio je i večerašnji koncert “Bombaj Štampe“ kojim će biti završen novogodišnji program u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.