Patria: Zbog ubistva Ostojića policijska akcija kod Ambasade SAD-a u Sarajevu

Vijesti 02. jan 201915:00 > 15:03
Ilustracija/N1

Sarajevska policija danas je kod zgrade Ambasade SAD-a sa više patrolnih vozila presrela automobil crnogorskih registarskih oznaka i stavila pod nadzor zatečenu osobu u vozilu.

Akcija je provedena nakon sinoćnjeg ubistva Miloša Ostojić (1989.) ispred kafića Sparta u Istočnom Sarajevu.

VEZANa VIJEST

MUP RS kontaktirao je MUP Kantona Sarajevo i zatražio pomoć u pronalasku sumnjivog vozila i vozača za koje postoje indicije da se može dovesti u vezu sa brutalnim ubistvom Ostojića. Iz MUP KS ne žele komentirati današnju akciju.

Agencija Patria doznaje da se čeka odluka MUP RS da li će preuzeti u svoju nadležnost osobu koje je stavljeno pod nadzor tokom današnje akcije u Sarajevu.

Iz MUP RS jutros je saopćeno da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo, a pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju identiteta lica koje je sinoć u Istočnom Sarajevu izvršilo krivično djelo „Teško ubistvo“ osobe inicijala M.O. (1989) iz Istočnog Sarajeva.

“Nepoznato lice sinoć, 01.01.2019. godine oko 23.05 časova u ulici Karađorđeva u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanijelo je teške tjelesne povrede licu inicijala M.O. koje je potom prevezeno u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Srbija, gdje je nedugo zatim preminulo”, saopćeno je iz MUP RS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.