Vremenska prognoza za vikend

Vijesti 03. jan 201909:23 > 09:24
AFP

U Bosni sutra će biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim dijelovima do 15 centimetara.

U Hercegovini će biti većinom malo do umjereno oblačno. Oblačno će biti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena. 

U Bosni će u subotu, 5. januara biti oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna temperatura zraka između -5 i 1, na jugu zemlje do 5 stepeni. 

U Bosni će u nedjelju, 6. januara biti oblačno sa mjestimično slabim snijegom. Glavnina padavina se očekuje u jutrnjim satima. U Hercegovini će biti umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.