U pucnjavi u Sarajevu povrijeđena jedna osoba

Vijesti 03. jan 201912:52 > 12:55
N1/Ilustracija

Sinoć je u Sarajevu došlo do pucnjave nakon čega je povrijeđena jedna osoba.

O cijelom slučaju se oglasio MUP KS, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Sinoć oko 20,30 sati, od strane G.A. iz Sarajeva, obaviještena je III PU da je u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, od strane više NN lica, fizički napadnut H.S. iz Sarajeva, nakon čega je jedno NN lice upotrijebilo vatreno oružje.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli lica G.A., rođen 1988. godine u Sarajevu i povrijeđenog D.H., rođen 1985. godine u Čajniču, nastanjeni u Sarajevu. Od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, povrijeđeni H.D. je prevezen na KUM KCU u Sarajevu, gdje je od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede nastale dejstvom iz vatrenog oružja. Povrijeđeno lice je odbilo dalju hospitalizaciju.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela”, navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.