Brojni gosti u Novom danu za kraj radne sedmice

Vijesti 03. jan 201914:10 > 14:14
N1

I ovo jutro počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti, zanimljive priče iz svih krajeva BiH i regiona.

Slučaj Dragičević, aktuelne događaje, i šta možemo očekivati u 2019. godini – to su teme o kojima ćemo razgovarati sa kolegom novinarom – Semir Mujkić, sa Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

Koliko je Sarajevo kao destinacija za doček Nove godine bilo atraktivno? Odakle je najviše turista došlo, kakav je turizam u brojkama bio u 2018.? Adisa Kušundžija iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo za Novi dan otkriva ove informacije ali i govori o svim turističkim potencjalima koje imamo.

Srpsko prosvjetno kulturno društvo ”Prosvjeta” 5. januara organizuje tradicionalni Božićni koncert. Sve detalje o 9. Božićnom koncertu ”Prosvjete” koji će biti održan u Narodnom pozorišu Sarajevo u 20 sati donosi nam Dejan Garić. I pripreme za najradosniji hrišćanski praznik Božić naša su tema.

U dane praznika i oni najdisciplinovaniji daju sebi oduška i pokleknu pred prazničnom trpezom. Kakav to uticaj ima na zdravlje, kako uživati u praznicima a ne naškoditi zdravlju? Je li neminovan postpraznični detoks i kako ga sprovesti bez ugrožavanja zdravlja? Dragana Lošić, specijalista nutricionizma govori za Novi dan.

Društvo fizičara Federacije BiH od 9. do 13. januara organizuje Zimski kamp fizike. Šta će to raditi i naučiti talentovani osnovci i srednjoškolci u kampu, saznajte u Novom danu.

U petak će u njemačkom Bohumu biti održana kulturno zabavna manifestacija pod nazivom „BiH tako blizu“. O manifestaciji i ostalim aktuelnostima uživo iz Bonna govori Mehmed Smajić, kolega novinar sa Deutsche Wellea.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.