Stanivuković za N1: Nemaju niti jedan dokaz protiv mene

Vijesti 03. jan 201914:11 > 14:14
N1

Draško Stanivuković, poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske je u razgovoru za N1 poručio da Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci nema niti jedan dokaz protiv njega. Ponovio je da je riječ o "političkom progonu" protiv njega. Negirao je ono što mu nadležno tužilaštvo stavlja na teret.

Istakao je da ga Tužilaštvo sumnjiči da je ugrozio javni red i mir na protestima održanim proteklih dana, te da je između ostalog ugrozio sigurnost i Željka Karana. Naglasio je i to da se nigdje u optužnici ne spominje Radio-televizija Republike Srpske, državni udar i upad u javne institucije dodavši:

“Taj događaj je bio miran. Ovaj cjelokupan opis događaja ne ističe gdje sam bio. Ja sam bio u sredini ili u posljednjem dijelu kolone. Nisam se isticao, nisam nosio megafon, nisam se obraćao. U prekršajnom nalogu piše da sam glasno govorio. Ne znam da li je to neko mjerio decibele koliko sam glasno govorio. Govorio sam ‘Pravda za Davida’. Valjda su to bile kobne riječi. Govore da sam ometao službena lica. Niti jednom policajcu nisam prišao u protekla dva ili tri dana. Nemaju dokaz gdje sam bio”.

U razgovoru za N1 je Stanivuković poreknuo da su oštećena službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova i da je oštećena oprema potrebna za održavanej novogodišnjeg koncerta Harisa Džinovića. Prema njegovim riječima, otkazivanje javnog dočeka Novog godina u Banjaluci je dokaz da je to namjerno urađeno i da niko nikad ne bi ugrozio djecu.

Podsjetio je da u istrazi slučaja Dragičević nije uhapšena niti jedna osoba, a da je tokom protesta uhapšeno 20 osoba. Zatim je ukazao:

“Govorimo o klasičnom progonu. Ja sam zaista pošten mladić. Nemam niti jedno krivično djelo. Hapšen sam u posljednjih tri dana. Najavili su milionske tužbe protiv organizatora protesta, a Grad nije tužio one koji duguju milione”.

Za njega je riječ o montiranom procesu i “politički progon kojim se želi srušiti lik i djelo jednog omladinca”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.