Vremenska prognoza za vikend

Vijesti 04. jan 201912:04 > 12:09
N1

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slab snijeg se prognozira za područje Krajine i sjevera Bosne.

Više padavina u Bosni u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje. Slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1°C. U Krajini i sjeveru Bosne do 2°C, a na jugu zemlje do 5°C.

U nedjelju, 6.01.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Više padavina u jutarnjim satima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7°C.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.