Crnadak: Nije bilo državnog udara, osim ako ga nije izvršio SNSD

Vijesti 04. jan 201916:54 > 16:57
N1

Nikakve zavjere nije bilo. Nikakvog državnog udara. Osim ako ga nije izvršio Savez nezavisnih socijaldemokrata koji je privatizirao pravosuđe, policiju, Radio-televiziju Republike Srpske - poručio je Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i član Partije demokratskog progresa nakon sjednice Predsjedništva ove političke stranke održane danas u Banjaluci govoreći o slučaju Dragičević, javlja Snežana Mitrović, reporterka N1.

Neki od zaključaka sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa su sljedeći:

1. U Banjaluci je narušena sigurnosna situacija;
2: Partija demokratskog progresa zahtjeva smjenu Dragana Lukača, ministra unutrašnjih psolova Republike Srpske;
3. Osuđuju brutalnost policije od 25. decembra 2018;
4. Prekršen je Ustav i pravo na slobodu govora;
5. Časni policajci i građani su na istoj strani i
6. Traže punu istinu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Također, zahtjevaju od pravosudnih i policijskih institucija da “hitno riješe slučaj Dragičević. Crnadak je istakao da u ovom slučaju svu odogovrnost snose vlasti Republike Srpske”, te je negirao da je ova politička stranka organizator skupa od 30. decembra prošle godine.

“Nikakve zavjere nije bilo. Nikakvog državnog udara. Osim ako ga nije izvršio Savez nezavisnih socijaldemokrata koji je privatizirao pravosuđe, policiju, Radio-televiziju Republike Srpske”, zaključio je Crnadak.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.