Promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 07. jan 201910:05 > 10:09
Anadoliija

Promjena vremena stiže u Bosnu i Hercegovinu u drugoj polovini januara, piše u danas objavljenoj srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dotad nas očekuju veoma niske temperature zraka i padavine, a ugodnije temperature možemo očekivati od 14. januara, naveli su meteorolozi u prognozi za januar.

U narednih petnaest dan, širom Bosne i Hercegovine, prognozira se nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama. Obilnije padavine očekuju se u srijedu 9. januara u centralnim, jugozapadnim i zapadnim predjelima Bosne.

Temperaturni režim će biti primjeren ovom dijelu godine. Od 7. do 14 januara jutarnje temperature kretat će se od -6 do -1 u Bosni, u Hercegovini od -1 do 4 stepena. Očekivane dnevne temperature zraka u Bosni su od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 6 °C.

Osjetno hladnije vrijeme očekuje se 8. januara. Jutarnje temperature prognoziraju se od -12 do -6, na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu do -3, na jugu od -3 do 1 °C. Ujednačene dnevne temeprature kretat će se od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 °C.

Nešto ugodnije temperature prognoziraju se od 14. do 22. januara. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni i Hercegovini prognoziraju se od -2 do 3, a dnevnih od 3 do 8 °C, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.