Na Bjelašnici u 13 sati -17 stepeni, sutra ponovo snijeg

Vijesti 07. jan 201914:05 > 14:07
Anadolija

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne danas je bilo pretežno vedro. U ostatku BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeverozapadu Bosne je zabilježen slab snijeg.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -17, Ivan-sedlo -7, Sokolac -6, Srebrenica -5, Sarajevo -3, Bugojno, Livno, Tuzla, Zvornik -2, Gradačac -1, Bihać, Brčko, Doboj 0, Sanski Most, Zenica 1, Banja Luka, Prijedor 2, Široki Brijeg, Trebinje 3, Grude, Mostar, Stolac 4 i Neum 6 stepeni.

U BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, u Posavini i Krajini do -3, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura iznosit će oko -12, a dnevna oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološikog zavoda BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.