Adnan Šteta, Nađa Memić i Dejan Azeski u Novom danu

Vijesti 07. jan 201914:51 > 14:56
N1

O akciji ‘Tender’ u kojoj su uhapšena četiri uposlenika GRAS-a, maliverzacijama sa kupovinom trolejbusa, kvaliteti voznog parka gradskog prevoza, najavljenim radovima na prvoj transferzali, problemu parkinga u Sarajevu, za Novi dan govori Adnan Šteta - novi ministar saobraćaja KS.

Makedonski historičar, novinar i publicista Dejan Azeski, analizira događanja u regiji Zapadnog Balkana na primjeru sličnosti aktualne pozicije Republike Makedonije i Bosne i Hercegovine. Tvrdi u BiH i Makedoniji trenutno se vodi ista borba. O kakvoj borbi je riječ za Novi dan iz Makedonije kolega Azeski.
Nađa Memić je bosanka i hercegovka koja je karijeru izgradila u avio-kosmičkoj industriji. Nađa projektuje satelite. Njen trenutni posao nije bio dječiji san već rezultat životnih migracija i mnogo teškog rada. Iako je zbog angažmana u kosmičkoj industriji smatraju posebnom, za sebe kaže da je žena koja čuva svoje porijeklo, postavlja nove ciljeve i sanja snove. S Nađom smo u Coloradu.
Nezaboravnim nastupom kod Vječne vatre Bombaj štampa zaokružila je novogodišnje slavlje. Kako je bilo u Sarajevu, uz kakvu muziku se slavilo u regionu, uz kakve odluke je započeo novu 2019. godinu, klavijaturista benda Bombaj Štampa Nedžad Podžić Pochko govori za Novi dan.
Upoznajte Bosanca koji je napravio hit aplikaciju u Americi. Arslan Hajdarević ima 21 godinu. Živi i radi u Sarajevu i predstavnik je novog vala mladih Bosanaca i Hercegovaca koji bi našu zemlju svojom inteligencijom i kreativnošću mogli gurnuti naprijed.
Tokom hladnih januarskih dana traži se mjesto više u prihvatnim centrima. Jedinstven registar onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe ne postoji, ali da je svakim danom situacija teža svjedoči broj onih koji dolaze u Gerontološki centar u Sarajevu tražeći privremeni krov nad glavom, topli obrok i napitak. Kako sve većem broju ovakvih zahtjeva odgovara Gerontološki centar u Sarajevu zna Zijad Memišević – direktor ovog centra.
Minela Jašar – Opardija sa vama od 07:00 u Novom danu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.