Čampara za N1: Vlast formirali gubitnici, doveli pripravnike za ministre

Vijesti 07. jan 201917:48 > 18:15
N1

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH za N1 je kazao da su vlast u KS formirali gubitnici.

“Mi smo dobili povjerenje građana, vlast su formirali gubitnici. U Kantonu Sarajevo oni svode politiku od Baščaršije do Stupa. Šest stranaka koje imaju zajednički imenitelj – da izbace SDA, na svim kantonima”, kazao je Čampara, dodavši da ih negativne poruke ne zanimaju.

Čampara je kazao da bi osnova svega trebala biti da je onaj ko je pobjednik na izborima, treba birati vlast.

Kazao je kako SDAS ne prijeti nikome, i da ako prijeti – slobodno ih mogu prijaviti nadležnima.

“Morate biti svjesni, da mi kao pobjednička stranka, ćemo razgovarati sa svim strankama na nivou kantona i FBiH i boriti se za ono što su nam građani dali, a to je skoro 300.000 glasova”, poručio je.

“Mi ćemo biti konstruktivna opozicija u Kantonu Sarajevo, vodit ćemo računa oo svemu što rade, kritikovat ćemo. Frapiran sam povredom Ustava na neki način kod imenovanja ljudi. Nemamo nikoga ko nije Bošnjak – a da je predsjednik Skupštine, Vlade, ministar. To je loša poruka koja se šalje iz Sarajeva. Trebali smo poslati drugu poruku”, poručio je.

Kazao je da je očekivao da će na ministarske pozicije doći ljudi koji “nisu pripravnici”.

“Ovi su pripravnici, to je strašno. Mi nismo nikada pripravnika doveli. Pokušavali smo naći sposobne ljude. Dovesti ljude na takva mjesta, a Kanton Sarajevo je motor BiH, u svakom smislu – dovesti ljude kojima je ministar prvo zaposlenje je užasavajuće”, kazao je dodavši da ministri nikada nisu radili u svojim resorima.

“Imamo ministre u Vladi KS koji su završili sumnjive privatne fakultete”, izjavio je Čampara za N1.

On je rekao da nije učestvovao u razgovorima o povećanju plaća političarima, te da se odrekao paušala u Skupštini Kantona Sarajevo – odnosno da prima plaću ministra unutrašnjih poslova FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.