Kasumović: SDP ili Nezavisni blok će do petka predložiti mandatara Vlade ZDK

Vijesti 07. jan 201919:00 > 19:04
N1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je za N1 govorio o današnjem sastanku koalicionih stranaka na nivou ZDK, te komentarisao novonastalu situaciju sa rudarima RMU Zenica koji su odbili sići u jamu.

“Neodlučnost pojedinaca je dovela do toga da se u ZDK ništa ne događa. Završen je upravo sastanak sedmorke, dogovoreno sljedeće: 1. Izbor delgata u Dom naroda Parlament FBiH se neće vršiti do konačne presude Ustavnog suda, 2. SDP ili Nezavisni blok će do petka predložiti mandatara Vlade ZDK a najkasnije do kraja januara će biti imenovana nova Vlada ZDK”, kazao je Kasumović.

Kada je riječ o situaciji sa štrajkom rudara RMU Zenica, Kasumović je kazao da Grad Zenica nema ovlasti da blokira ikoga, pa ni RMU.

“Radi se o tome da je za dvije godine rudnici duguju Gradu ogromna sredstva, potpisali smo tri ili četiri reprograma i nijedan nije ispoštovan. Grad ne može nikog blokirati pa ni rudnike, to je vjerovatno Sud uradio. Najbitnije je da svako ima svoje obaveze koje mora izmirivati. Gradska uprava nije menadžer Rudnika, ne može nikoga blokirati. Radi se vjerovatno o starim presudama i to je došlo na naplatu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.