MUP KS: Građani prijavili tešku krađu, muškarac uhapšen

Vijesti 08. jan 201911:05 > 11:11
Google Maps

Građani sarajevskog naselja Dobrinja prijavili su jučer krađu automobila u ulici Salke Nazečića, a nakon brze intervencije policije, uslijedilo je hapšenje osumnjičenog kradljivca.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jučer u 01,45 sati, građani su obavijestili Četvrtu policijsku upravu da je u ulici Salke Nezečića, općina Novi Grad Sarajevo, u toku teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Volvo”.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su uočili nepoznato muško lice kako se udaljava od navedenog vozila, koje je sustignuto i zadržano. Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o licu N.G., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim pretresom kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a N.G. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 239. i 293. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Oštećenje tuđe stvari). Na licu mjesta, policijski službenici su izvršili uviđajne radnje na putničkom motornom vozilu marke “Volvo”, vlasništvo M.M. iz Njemačke.

Tom prilikom je konstatovano da su na vozilu nastala oštećenja. Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici su u toku dana izvršili kriminalističku obradu navedenog lica, nakon čega je isto uz saglasnost Kantonalnog tužioca, otpušteno iz službenih prostorija. Nakon kompletiranja operativnog materijala, službeni izvještaj o počinjenjenim krivičnim djelima, protiv navedenog lice će biti dostavljen Kantonalnom tužalaštvu Kantona Sarajevo u dalju nadležnost, saopćeno je iz MUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.