Dan uživo: Prekrajanje granica na Balkanu

Vijesti 08. jan 201914:30 > 14:33
N1

Deset osoba je stradalo, a četiri osobe još se vode kao nestale nakon što su obilne sniježne padavine stvorile haos u Austriji. Nove sniježne padavine očekuju se narednih dana, a najavljeno je i do 80 centimetara novog snijega. Uživo smo u Austriji.

Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo uputio je zahtjev ministrici obrazovanja, nauke i mladih KS Zineti Bogunić da naredi izvršenje revizije diploma, uvjerenja i svjedodžbi nastavnika u sarajevskim školama. Hoće li se to desiti, kakvi su planovi i gdje su sve nepravilnosti prisutne u obrazovanju u KS, danas govori Mehmed Bajraktarević, Član Saveza sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja Kantona Sarajevo.

“Brisanje“ granica na Balkanu radi stvaranja „velikih“ država nije moguće bez sukoba, upozoravaju analitičari, komentirajući nove nesuglasice između Beograda i Prištine i poređenje Kosova s bh. entitetom Republika Srpska. I ovo je naša tema danas, a Ešref Kenan Rašidagić, profesor Međunarodnih odnosa na FPN UNSA danas je sa nama.

Uživo smo i u Banja Luci uoči obilježavanja 9. januara.

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology svim zainteresiranim srednjoškolcima pruža mogućnost da u mjesecu januaru 2019. godine osjete iskustvo studiranja na SSST-u iz prve ruke. O detaljima Emina Vejsilović, PR menadžer.

Sa vama danas Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.